dissabte, 7 d’abril del 2012

A la classe de tercer feim creps

El passat dia 3 d'abril de 2012, els/les alumnes de tercer, amb na Xisca mestra d´anglès i en Miquel el nostre tutor, hem fet i menjat creps. Aquí teniu la recepta per si aquests dies de vacances vos animau i en feis.
Recepta
Ingredients:
  • 3 Ous
  • 400ml de llet
  • 250gr de farina
  • una pessigada de sal o de sucre.
Elaboració: La recepta d’aquesta fitxa és per a 14 creps. Es mesclen tots els ingredients (es pot fer a mà o amb batedora). Es posa una paella al foc. Quan la paella o la crepera són calentes, s’hi posa unes gotes d’oli o una mica de mantequilla (per assegurar-nos de que les creps no s’enganxen) i seguidament s’hi afegeix la pasta. Es deixa coure uns minuts (un minut per banda, aproximadament). Podem saber que les creps són cuites i es poden girar quan mirant d’aprop la massa veiem les bombolletes cuites o observant el canvi de color de les creps. El gruix de les creps depèn de la densitat de la massa. Si les volem gruixades, fem la massa més espessa. Si les volem primes, fem la massa més líquida. 
Quan són fetes, es poden menjar amb dolços (melmelada, mel, sucre i canyella, Nocilla, etc) o es poden menjar salades (amb foiegras, amb formatge Philadelfia, amb formatgets cremosos, amb pernil dolç, etc.). De totes maneres són boníssimes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada