dilluns, 19 de març del 2012

Aprenem les cançons de Mestre Guillemet

Per aquest curs 2011-12 ens hem proposat revitalitzar la figura de Mestre Guillemet, nom que rep la nostra escola, atès que la majoria dels nostres alumnes i pares i mares presenten una desconeixença de qui va ser aquesta persona. Amb aquest propòsit hem volgut dur a term un projecte de tota l’escola en la direcció de donar a conèixer la figura d’aquest bon mestre que va exercir la seva tasca docent en el nostre municipi des del 1929 fins 1936. Cada curs durà a terme uns treballs que sota el denominador comú de Mestre Guillemet escampin i difonguin la tasca docent duta a terme per Mestre Guillemet.
Amb aquest projecte, hi col·labora el nostre inspector, el Sr. Miquel Coll, bon estudiós de la figura de mestre Guillemet al qui fa alguns anys li dedicà un llibre i ara ens ha ofert el seu ajut.
El passat fia 13 de març, de la mà del Sr. Miquel Coll, rebérem la visita especial de Sebastià Loi, veinat de Santa Eugènia. El pare i el padrí jove de Sebastià Loi cursaren estudis amb Mestre Guillemet i varen transmetre a Sebastià històries, anècdotes i fets que visquéren amb ell. A través de la tradició oral, Sebastià va recuperar una de les cançons que Mestre Guillemet va ensenyar als seus alumnes. Fou una peça musical que va importar de Galícia on havia tengut el seu destí docent precedent. Aquesta cançó LOS CAMPANAIROS va ser recuperada per Sebastià, la va transcriure i la va voler ensenyar als nostres alumnes després de més de 80 anys. Aquí teniu el video de la cançó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada