dimecres, 17 de febrer del 2010

Racó de lectura: La noia del temps


Nom: Joan Bibiloni Amengual.
Data: Divendres 5 de Febrer del 2010
Títol: La noia del temps.
Autor: Eva Piquer
Il·lustració: Gallardo
Editorial: Cruïlla
Col·lecció: El vaixell de vapor
Personatges: Iris, mare de la Iris, amics, el pare.

Resum:
Això era una nina que nomia Iris, tenia 13 anys. Aquesta nina va canviar d'escola perquè la seva mare va canviar de treball, era per fer de la dona del temps. La classe que li va tocar a l'Iris tenia de nom la classe dels Espiadimonis.
L'Iris no va conèixer el seu pare, perquè va morir amb l'atac d'un llamp, perquè va començar a corre perquè plovia i la mare estava embarassada, la mare sempre li contava la història de com va morir el pare.
L'Iris ja havia fet molts d'amics, però no podia aturar de pensar amb els altres amics de l'altra escola. Amb l'escola havien de fer un telenotícies que sortiria per la televisió, li posaren com a nom TeveArrel. Com que tots els amics sabien que la mare de l'Iris era la dona de temps la varen triar com la noia del temps, l'Iris la noia del temps. Varen fer molts d'assajos, i va tenir preocupacions un dia que havia d'anar a assajar, va tenir la regla i havia d'anar cada dos per tres al lavabo. Un altre dia la meva millor amiga de l'altra escola li va enviar una carta, que posava que la Raquel estava ingressada per culpa d'una anorèxia nerviosa, era perquè volia ser com una model, i feia com elles es ficava els dits dins la boca i vomitava.
I ja arriba el dia, ja sortia per la televisió l'Iris. Totes les prediccions es feien realitat, feia calamarsada, sol, plovia i va dir el desbarat de que plourien granotes.
La mare li va tornar a contar l'historia de com va morir el seu pare perquè sempre la vol sentir.
Va arribar el dia, ja no tornarien a transmetre el telenotícies pus mai més a la televisió però varen fer una gran festa per orgull d'haver triomfar a la tele.

Comentari:
M'ha agradat molt i vull que els meus companys el llegeixin, passen moltes aventures com per exemple anar a pescar.

2 comentaris:

  1. aquest es el millor resum que he trobat a internet! El necesitava

    ResponElimina
  2. m?ha agradat molt. Es interesant. Gracies. Amg mo lt de gust. Yuka.

    ResponElimina