divendres, 30 d’octubre del 2009

Racó de lectura: La Rita i l'ocell de plata



Fitxa de lectura: La Rita i l'ocell de plata

Nom: Ariadna Riera Viviano
Títol: La Rita i l'ocell de plata
Autor: Mikel Valverde
Il·lustrador: Mikel Valverde
Editorial: Macmillan

Personatges principals: Rita, Martí, Oncle Daniel, Mònica, Òscar, Les granotes sàvies, els seus amics, el grup de rock, el senyor Maximí, l'ocell de plata i el senyor Ahmed.

Resum: Un di na Rita va a un garatge ple d'ocells que cuida un senyor molt amable, ella guaitant un poc va intentar mirar el que hi havia en una gàbia tapada amb una tela, però el senyor Maximí l'hi va dir que no la toqués.
En arribar a casa la Rita és va trobar amb una sorpresa, el seu oncle havia vingut. A l'hora de sopar la Rita va dir que dins d'una gàbia havia vist un ocell de plata, el seu oncle l'hi va contar una història sobre un ocell de plata i ella es va entusiasmar.
La Rita no havia vist ben bé el que hi havia dins la gàbia, així que al dia següent l'hi va demanar als seus amics que l'ajudessin. Els seus amics la varen ajudar fins que na Rita va poder veure l'ocell de plata per demanar dos desitjos, però ella no els va demanar i va deixar que dugessin l'ocell a la natura on havia de ser.

Comentari:Està molt bé perquè t'ensenya moltes coses i és un bon llibre fàcil de llegir.

Ariadna Riera Viviano

Nom: Rosa Mulero Cañellas
Data: 13/11/09
Títol: La Rita i l'ocell de plata
Autor: Mikel Valverde
Il·lustracions: Mikel Valverde
Editorial: Macmillan
Col·lecció: El mon de la Rita
Personatges principals: Rita, pare de la Rita, oncle Daniel, Senyor Maximí, amics de la Rita, banda de rock, senyor Ahamed i ocell de plata.
Resum:
Un dia la Rita i el seu pare van sortir a comprar el sopar, quan tornaven el seu pare la va dur a un magatzem molt gran on estava ple d'ocells.
Mentre el seu pare xerrava amb el propietari, el senyor Maximí, la Rita donava una volta per allà, fins que va veure una gàbia molt curiosa tapada amb una tela negra i brodada amb fil d'or, quan la va anar a obrir el senyor Maximí l'enxampà i li va dir que ni ho provés.
El seu oncle li va explicar una llegenda que tractava de dos ocells de plata i ella estava segura que allà dins n'hi hauria un així que l'endemà cridà als seus amics per a esbrinar-ho perquè la llegenda deia que si en veies un podies demanar un desig per a tu i l'altre per un altre. El senyor Maximí li va dir que si n'hi havia un però que no ho digués perquè era del senyor Ahamed, tots varen anar a cercar-lo i el varen trobar que el duia dins una capsa però l'ocell s'escapa i no pogueren demanar els desitjos.
Comentari: M'ha agradat molt, ha estat molt interessant i emocionat
Rosa Mulero Cañellas

Nom: M. Àngels López Pujol.
Data: Divendres, 4 de desembre de 2009.
Títol: La Rita i l'ocell de plata.
Autor: Mikel Valverde.
Il·lustracions: Mikel Valverde.
Editorial: Macmillan.
Col·lecció: El món de la Rita.
Personatges principals: Rita, oncle Daniel, pare de la Rita, mare de la Rita, Ronald.
Resum: La Rita després d'anar a comprar amb el seu pare van a visitar al Ronald, un vell amic que cuida ocells.
La Rita es posà a passejar per dins el magatzem i a un passadís va trobar una gàbia tapada amb una tela negra, amb un brodat de fil d'or. Ella ho anava a destapar, però aparegué en Ronald i no li va deixar tocar. La Rita estava segura de que era un ocell de plata.
Comentari: M'ha agradat molt, amaga un poc de misteri.
M. Àngels López Pujol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada