divendres, 4 de desembre del 2009

La Rita tennista


Fitxa de lectura: La Rita tennista

Nom: Margalida Canyellas Cirer
Data: Dilluns 9 de Novembre del 2009
Autor: Mikel Valverder
Il·lustracions: Mikel Valverder
Editorial: Macmillan
Col·lecció: El mon de la Rita.
Personatges: La Rita,l'Osca,la mare, l'entrenador i el pare

Resum: Això era una nina que nomia Rita. La Rita tenia un secret: volia ser una estrella del rock i no volia que no ho sabés.
Però un horabaixa el pare es va adonar que li agafava la raqueta de tennis perquè na Rita s'imaginava que la raqueta era una guitarra. Peró el pare es pensava que era perquè li agradava el tennis i li va dir que ell sabia que li agafava la raqueta i que li agradava el tennis i que l'havia apuntada a classes.
La Rita es va desil·lusionar.
Va anar a classes i l'entrenador va veure que jugava molt be però molt be
I l'entrenador li va dir...si ho voleu saber llegiu el llibre.

Comentari: Ha estat molt divertit. Ha estat un dels llibres que més m'ha agradat.
Margalida Cañellas

NOM: Pau Oliver
DATA: Dijous, 14 de gener de 2010
COL·LECCIÓ: El món de la Rita
EDITORIAL: Macmillan
PERSONATGES PRINCIPALS:La Rita, el seu pare, la seva mare, l'entrenador, i en Borja.

RESUM: Na Rita de vegades agafava la raqueta de son pare i se l'enduia a la seva habitació. Allà posava música i feia com si la raqueta fos una guitarra. El seu somni era ser una estrella del pop i del rock.
Un dia la mare li va dir a la Rita que tenien una sorpresa per ella. La Rita insistia en que li digués ara, però la mare li va dir que li dirien després de sopar. La Rita pensava que tal vegada seria alguna cosa de ser cantant o un curs per a cantants de música... En haver acabat de sopar el pare li va dir tot emocionat que l'havien apuntat a classes de tennis. La Rita va anar a la seva habitació. No sabia que fer, estava desanimada. Mentre que els seus pares deien s'ha emocionat i per això se'n ha anat a la seva habitació.
Va arribar el primer dia de classe. L'entrenador li va demanar com es deia la Rita contestà em dic Rita. Llavors l'entrenador va començar tirant-li unes pilotes i unes altres, però no n'encertava cap. En acabar l'entrenament l'entrenador li va donar ànims dient-li que el primer dia no sempre va bé.
El pròxim entrenament també va anar igual, però l'entrenador li va dir que ja anirà mes bé el pròxim entrenament. La Rita va anar a demanar consell a les granotes que era un lloc que només sabien els nins. Les granotes li varen dir que havia de passar gust i que es mogués al ritme de la música. El pròxim entrenament la Rita va pensar amb aquell consell que li varen dir les granotes. La Rita li va dir a l'entrenador que tiràs fort i ell ho va fer. La Rita tenia aquell consell dins el cap i li va tornar amb un revés impressionant l'entrenador li tirava més pilotes però la Rita li tornava totes. Molta gent venia a veure la Rita com jugava. La Rita ja sortia pel diari i molta gent deia que havia de jugar amb el número u del món. A les forces el número u del món va jugar perquè ell pensava que era una beneitura jugar amb una nina tan petita. La Rita va començar guanyant, però després en Borja li va remuntar un poc. A la Rita se li va acudir una cançó i llavors la Rita va guanyar a en Borja.

COMENTARI:Té emoció i és molt divertit. També de vegades és intrigant.
Pau Oliver

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada