divendres, 18 de desembre del 2009

Fitxa de lectura: Taronges i llimones


FITXA DE LECTURA: Taronges i llimones

NOM:Pau Oliver
DATA: Dimecres 16 de desembre de 2009
AUTOR:Marinella Terzi
IL·LUSTRACIONS:Fernando Elizarán
EDITORIAL: Llibresaure
COL·LECCIÓ:Macmillan

PERSONATGES PRINCIPALS:Jo (Rubén), el Gautxo, en Ramir, en Zamora, l' Amaya, l'Ivan, l'oncle Nicolau, la Barbie, la bruixa, la Llum, l' àvia, la mare, la Natàlia i la Raquel.

RESUM: Això era un nin que li agradava molt berenar taronges de la mare perquè les tallava a parts iguals i feia un suc boníssim. Mentre berenaven xerraven un poc, deu minuts, li agradava molt xerrar amb la mare.

Tenia un germà que li agradava molt el bàsquet i volia ser com en Pau Gasol i tenir una vida com ell. També tenia un oncle que es deia Nicolau, cada any anaven a sopar al seu bar i li feia uns menjars molt estranys i combinat, però eren deliciosos. Cada any feia un plat diferent. Al Rubén li agradava molt classificar a la gent segons si era simpàtica (taronja) o antipàtica (llimona).

Ell va fer insígnies de taronja i insígnies de llimona. Un dia quan les va tenir llestes les va dur a l'escola i li va donar al nin corresponent. Alguns nins ho respectaren i alguns no. A la mestra s'he li va acudir un joc que ella de petita jugava. Quan va acabar la classe la mestra li va dir que no jugarien cada dia. Bé, el nin estava content amb les insígnies i amb la mestra.

Quan va arribar a ca seva li va dir a la seva mare, i va estar molt contenta, però la mare li va dir que la gent no és antipàtica ni simpàtica, li va dir que la gent de vegades és simpàtica i a vegades antipàtica. Li digué que la gent tampoc és taronja ni llimona sinó que són “tarmones” i “llimonges”, és a dir, un poc de cada. El Rubén va fer una llista nova amb la gent segons si era “tarmona” o “llimonja”.

COMENTARI:M'ha agradat molt i és molt divertit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada