dissabte, 17 de desembre del 2011

Ja l´has trepitjada, la merda de ca!

Avui els alumnes de tercer i en Miquel, el mestre, hem fet una petita excursió pels voltants del nostre poble. En aquest dia tan assolellat de la tardor volíem recollir algunes fulles d´arbres, cosa que treballam a l´àrea de coneixement del medi. Hem conegut arbres de fulla caduca, com els morers del carrer de Josep Balaguer, les figueres i ametllers del camí del cementeri. Hem vist arbres de fulla perenne, com els pins de la plaça del Puget o les alzines que sembraren nins i nines com nosaltres, ara fa uns dotze anys, a un lloc on abans era un femer. Això ens ho ha explicat en Miquel, perquè nosaltres encara no havíem nascut. Ah! I hem passat per davant la casa que era de mestre Guillemet, que és allà on vivia quan feia feina a l´escola que ara duu el seu nom.

Durant la sortida ens ha cridat molt l´atenció la gran quantitat d´excrements, és a dir, merdes de ca, damunt les voravies i al mig dels carrers per on hem passat. És molt desagradable passejat pel poble i haver d´estar esquivant el recorregut per no dur-te un record aferrat a les sabates. Els animals de companyia no tenen cap culpa, però les persones que els passetgen haurien d´ocupar-se de recollir les merdes. I si no ho volen fer, que no els treguin al carrer. Tots nosaltres hem comentat a classe que les persones que actuen d´aquesta manera haurien de canviar la seva actitud, i si no ho fan, que siguin denunciades, pagant una bona multa.
Ens mereixem un poble més net i més educat, on tots puguem viure millor.

Amb alguna olor poc agradable, hem arribat a l´escola perquè era l´hora del berenar, i havíem de recuperar forces per confeccionar la fitxa amb les fulles d´arbres que hem recollit.

Santa Eugènia, 29 de novembre de 2011

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada