dimecres, 29 de maig del 2019

CANDIDATS A 6è


Visita dels candidats a la batlia de Santa Eugènia a l’escola Mestre Guillemet

A la nostre classe han vingut els tres candidats per a la batlia de Santa Eugènia: Xisco Martorell (cap de llista del PP actual batle de Santa Eugènia) Joan Riutort (cap de llista de FEIM Santa Eugènia) i en Pep LLuis Urraca (cap de llista del PSIB/PSOE). Ells han vingut dia 17 dia 20 i dia 21. Aquesta activitat mos a ajudat molt perquè al darrer trimestre hem estat estudiant la política i ells ens han resolt molts de dubtes. També els hi vàrem fer preguntes personals com: quin és el teu menjar preferit?, quin personatge de la història destacaries?, etc.

Xisco Martorell (PP): Dia 17 de maig va venir l’actual batle de Santa Eugènia per ajudar-mos a aclarir dubtes sobre la política. Al principi nosaltres li fèiem preguntes i ell ens les contestava. Li vàrem demanar a quina edat es va interessar per la política i ell ens va dir que quan era jove es va interessar però no va poder perquè abans era obligatori per fa mili per poder ser batle. Mos va dir que amb un parell de dies ja estaria acabat el pavelló del poli. També va dir que voldria fer una residència per les persones majors de Santa Eugènia perquè no haguessin d’anar a un altra lloc per a estar a una residència. 

Joan Riutort i Toni Bibiloni (FEIM): Dia 20 de maig varen venir en Joan i en Toni a xerrar-mos de la política. Ens van explicar que feim no es un partit polític sinó una agrupació d’electors. Com que no són un partit polític només els hi deixen gastar 185 euros per fer el programa electoral. Ens van dir que si es passaven del pressupost els posaven una multa de molts de doblers, per això en els mítings ells havien de fer el menjar i dur-lo.

Pep Lluis Urraca i Cristina Ballester (PSIB/PSOE): Dia 21 varen venir en Pep Lluís i na Cristina i ens varen explicar moltes coses. Ens van dir que trobaven que fer una residència no era la manera d’arreglar aquest problema perquè costava massa doblers, i també mos varen explicar que varen fer una enquesta de quantes persones majors voldrien envellir a una residència i només el 4% de la població va dir que a una residència. Ens van explicar que farien un carnet d'esportista per als menors d’edat, i així cada pic que hagin de reservar la pista de tennis o pàdel no hauran de pagar, però el carnet valdrà doblers. A més volen fer un carril bici que vagi de Santa Eugènia fins a Santa Maria. 

Després que vinguessin els candidats vàrem fer votacions per qui volíem que fos el batle del nostre poble.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada