divendres, 8 de febrer del 2019

Diari de l'escola

Recentment hem incorporat un quadernet blanc que hem anomenat "Diari d'escola" es tracta d'una eina nova que l'equip de mestres hem considerat que ens pot ajudar molt a millorar l'expressió escrita, fomentar la reflexió sobre el que feim a l'escola, potenciar la metacognició (prendre consciència d'allò que aprenen i saber-ho explicar) del nostre alumnat i intentar que el grau de motivació del nostre alumnat sigui encara més elevat.
Que cada infant escrigui quines activitats realitza als tallers, què li semblen, quines sensacions li provoquen, què aprèn, quines dificultats troba...
Que cada infant tengui recollits al diari escrits que va fent ens permeten comparar allò que sabem quan començam una activitat amb el que escrivim quan acabam... vos podeu imaginar quina sensació d'aprenentatge que tenen i de temps ben aprofitat...
En definitiva cada infant expressa el que creu que ha après i també les seves dificultats. L'anàlisi d'això ens permet al professorat identificar i reconèixer l'objectiu del treball realitzat i quins són els obstacles a superar.
El diari també és un espai on cada infant hi pot escriure reflexions personals, explicar coses que ha fet el cap de setmana, recomanar llibres, pel·lícules... tot allò que li faci ganes escriure. Ara bé, els mestres sabem que hem de destinar un temps a classe perquè ells hi escriguin i es facin seu el Diari. També hem de destinar un temps per tal que els infants puguin explicar a la resta que és el que han escrit i mostar-ho.
Identificar obstacles, errors i trobar camins per superar-los consideram que és una bona manera d’afavorir l’aprenentatge.
Aquesta activitat s'emmarca també dins el Projecte Europeu "Motivation Academy" on els centres de diferents països del continent europeu compartim un objectiu comú: com fer que el nostre alumnat i professorat estigui més motivat. Pensam que el Diari ens pot ajudar en aquest sentit ja que dóna sentit a moltes activitats que estam duent a l'escola. 

Vos convidam a que des de casa vos apunteu a aquesta idea i que entre tots i totes la facem més gran i productiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada